Pak36 bug

Do you have a bug to report? Do this right here.
User avatar
Leonida [525]
Posts: 138
Joined: 26 Jun 2016, 09:25

Pak36 bug

Postby Leonida [525] » 15 Jul 2016, 08:42

Hi everyone, almost everytime when my pak36 loses his crew and is recrewed it's bugged, i can't use he rounds and i can't even move it, could you check this? thx :)

kwok
Posts: 1072
Joined: 29 Mar 2015, 05:22

Re: Pak36 bug

Postby kwok » 15 Jul 2016, 17:27

It's a pretty common problem without much workaround I think. I have a hunch why but maybe a dev will swoop down and explain it better first.

User avatar
Leonida [525]
Posts: 138
Joined: 26 Jun 2016, 09:25

Re: Pak36 bug

Postby Leonida [525] » 18 Jul 2016, 16:11

kwok wrote:It's a pretty common problem without much workaround I think. I have a hunch why but maybe a dev will swoop down and explain it better first.

Thx, still waiting a dev reply :) .. it happens very often to me and my friends, it's really annoying

kwok
Posts: 1072
Joined: 29 Mar 2015, 05:22

Re: Pak36 bug

Postby kwok » 18 Jul 2016, 17:57

So it seems devs are busy, I'll try to give some thought and maybe they can swoop down and correct me.

I think the reason why it bugs is because normally if a team weapon is cut down to 1 man, it will auto kill the last guy because the weapon itself needs at least two to operate its full potential (moving and shooting). But, devs had a pretty cool idea to set it up so that if a pak is down to one man, it can still shoot but cannot move.
Unfortunately it might have caused problems. Entities in Coh work in "states". If an entity, like a pak, is in a state like "set up" then it disables other functionalities. Each state has requirements. So a problem is if say the entity is transitioning from one state to another and something happens mid transition that the current situation doesn't meet the requirements of the state it is transitioning to, then the entity will be stuck in transition.

So one way to test is trying out scenarios where say you kill the pak crew while it is in normal deployed state, you can probably recrew with no bug. Even if you kill it completely while it is on the move, it should recrew with no problem. The problem SHOULD come up if you're in the middle from movement mode to deploy mode and it gets killed. The pak goes into the "I don't know" state.

I have some ideas for fixes, but I gotta check some stuff out first before I start spewing ignorance.

User avatar
MarKr
Team Member
Posts: 1872
Joined: 23 Nov 2014, 19:17
Location: Czech Republic

Re: Pak36 bug

Postby MarKr » 21 Sep 2016, 10:38

May I ask - does this happen for both PE and WH versions or only one?
Image

kwok
Posts: 1072
Joined: 29 Mar 2015, 05:22

Re: Pak36 bug

Postby kwok » 21 Sep 2016, 16:05

Both

User avatar
MarKr
Team Member
Posts: 1872
Joined: 23 Nov 2014, 19:17
Location: Czech Republic

Re: Pak36 bug

Postby MarKr » 21 Sep 2016, 16:16

OK and one more question, does this bug only occur with pak36, or any other AT gun too?
Image

kwok
Posts: 1072
Joined: 29 Mar 2015, 05:22

Re: Pak36 bug

Postby kwok » 21 Sep 2016, 16:47

Hm... Rarely with the others but I think it still does with the us 37mm


Return to “Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest